Pagini

miercuri, 3 noiembrie 2010

Locuinţă în Menorca,Spania


Arhitecţi: Dom Arquitectura

Locaţie: nia
Project Manager: Pablo Serrano Elorduy
Amenajare interioară: Blanca Elorduy
Rigger: Joan Camps
Structură: Osmotec
Constructor: Construccions Rotger Piris, S.L.
Project Area: 443 sqm
Project Year: 2007-2009
Fotografii: Courtesy of 

Arhitectul a optat pentru o interpretare personală, în manieră contemporană, a stilului minimalist îmbinând materiale moderne cu materiale tradiţionale precum piatra şi lemnul.
Pornit de la zero, procesul de construcţie a durat doi ani. Proiectul dorindu-se a fi o locuinţă de vacanţă s-a pus foarte mult accent pe relaţia in-out , raportul de plin-gol fiind net în favoarea golului.
Zona de parter conţine livingul şi spaţiul dedicat bucătăriei orientate spre sud, cu deschidere directă spre piscină, şi un mic studio pentru invitaţi.
Etajul este rezervat zonei intime, aici aflându-se cele patru dormitoare cu băile aferente.Dormitorul matrimonial este tratat special, orientat spre sud, alături de încă trei dormitoare şi beneficiind de o terasă generoasă.
Volumetria şi amenajarea sunt dominate de contrastul cald-rece pentru crearea unei atmosfere distinse şi , în acelaşi timp, primitoare.Astfel, puritatea albului este contrabalansată de esenţa naturală, organică a lemnului si a pietrei.Întregul proiect îl puteţi citi aici .0 comentarii:

Trimiteți un comentariu